Според Родители на ученици от СУ Възраждане“ има неправомерно завишаване на цената за хранене

...
</TD
>Според Родители на ученици от СУ Възраждане“ има неправомерно завишаване на цената за хранене
Коментари Харесай

СУ Възраждане вдигна цените в стола за хранене, родители недоволстват

Според Родители на ученици от СУ " Възраждане “ има непозволено завишаване на цената за хранене на учениците в стола на училището. Това се отнася за по-малките деца от 1 до 4 клас, които употребяват услугата кетъринг.

Още при започване на образователната година на всички родители е оповестено, че храненето ще става в стола на училището, обявено е коя ще е компанията и че цената ще е 4,50 лева Според подписания контракт компанията има уговорката да събира опаковките и да прави нужното разчистване след приключването на обяда. От своя страна децата би трябвало да си изхвърлят остатъците в избраните за това места, като според родителите става дума за изнасяне на 2-3 чувала с боклуци от кошовете, пише РусеМедиа.

Неизвестно за какво цената след родителската намира се е повишила с 0,50 лева и за храноден на ученик родителите от началото на образователната година заплащат по 5,00 лева

В училището от 1 до 4 клас учат към 300 ученици, от които 180 употребяват кетъринга. За 20 образователни дни от едно дете с тези 50 стотинки се събират спомагателни 10 лева за дадения месец. Общо за всички деца сумата обаче става 1800 лева, което смущава родителите. Не е ясно правното съображение за тези спомагателни 0,50 лева, защото съгласно контракта с доставчика и изпълнителя на услугата е ясно казано, че почистването и изхвърлянето на отпадъците е обвързване на въпросната компания и не се заплаща в допълнение.

Родителите досега не са получили отговор от управлението на училището и упорстват да се обясни за какво се събират повече пари от в началото оповестените. Те ще слагат въпроса и пред Община Русе, с цел да се извърши инспекция по случая.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР